Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Fiat Tipo druge generacije (2015 - trenutno)

Izvor: emirhankaramuk / Shutterstock.com

Fiat Tipo druge generacije

Tipo je predstavnik nove taktike italijanskog proizvođača. Ne trošiti resurse napadajući već „preopterećene“ segmente, nego tražiti praznine u ponudi. Može se smatrati da je Tipo istovremeno naslednik modela Bravo i Linea, mada ga je teško svrstati u određenu klasu iz brojnih razloga, pa mu je isto tako teško naći direktnog konkurenta.

Prednosti Prednosti

Udobnost
Zvučna izolacija
Položaj sedenja vozača

Mane Mane

Malo pregrada za sitnice
Prostor za noge suvozača
Neprecizna ručica menjača

Opis modela

Generalne informacije

Tipo imamo u tri verzije - sedan, hečbek sa petora vrata i karavan. Sedan je predstavljen 2015. godine, a 2016. su stigli hečbek i karavan.

Svi imaju isto međuosovinsko rastojanje od 2.638 mm, a što se tiče dužine i zapremine prtljažnika:
a) sedan: 4.532 mm, prtljažnik: 520 litara
b) hečbek: 4.368 mm, prtljažnik: 440 litara
c) karavan: 4.571 mm, prtljažnik 550 litara

Ako vam je volan poznat, to je zato što je preuzet iz Jeep modela. Izbor motora je poznat iz Fiatove ponude, a većini će verovatno biti najprimamljiviji poznati i provereni 1.3 dizelaš sa 95 KS koji se dokazao u brojnim modelima. Tu je i snažniji 1.6 dizel sa 120 KS.

Drugi modeli u njegovoj klasi : praktično nema direktnog konkurenta – sa nekima se poredi dimenzijama, sa drugima cenom, itd.

Unutrašnjost

Ima dve vrste instrument table u zavisnosti od paketa opreme. Kabina je prostrana i kvalitetno izrađena. Generalno su primenjeni kvalitetni materijali koji ostavljaju utisak izdržljivosti. I putnici pozadi sede udobno. Ako bismo u sredinu smestili i trećeg odraslog putnika, suviše bi mu smetao centralni tunel. Zvučna izolacija je dobro izvedena.

Praktičnost

Zapremine prtljažnika smo već naveli - bez obzira koja verzija je u pitanju, prtljažnik ima veliku zapreminu za automobil ovih dimenzija. Kod svih verzija, uključujući i sedan, mogu da se preklope nasloni zadnje klupe i da se tako poveća prtljažni prostor. Nažalost, uvek ostaje stepenik koji ometa ubacivanje dužih predmeta. Generalno, praktičnost je na visokom nivou.

U vožnji

Jeste da se naginje malo više, ali je siguran i samouvereno prolazi kroz krivine. Kod parkiranja u velikoj meri pomaže “dual-drajv” servo upravljač, zahvaljujući kojem volan može da se okreće malim prstom. Konstruktori su se odrekli sportskog doživljaja u vožnji - nije agilan i upravljiv kao što se to konkurenti trude da postignu kod svojih modela, već su se više fokusirali da Tipo bude i komforan putnički automobil sa obiljem prtljažnog prostora. Ne umara ni nakon duže vožnje.

Iskustva drugih vozača

Miroslav Pantelic iznosi svoje utiske o
Fiat Tipo (2016 - )

Prednosti Prednosti

od spolja lep za oko.toliko.

Mane Mane

Cena/Kvalitet Održavanje Komfor Motor

motor mrtav,inače troši na 12000km 4l ulja pa mi nije jasan koncept zamene ulja.uvek mu je novo od dolivanja.plastika- nivo juga.sedišta- udobnija u jugu.podešavanje ugla sedenja- bolje da su iskopirali sa juga.u krivini osećaj da će da se prevrne na bok.kočnice smešne.buka u kabini- kao i u svim ostalim kamionima iz 80' prošlog veka.tužno.sijalice crkavaju na nedeljnoj bazi.džek štop svetla se istopio.auto je 2020 godište.istopio. uporne spone menjam drugi put.zadnja klupa - ako usavrše,biće neudobna.nagurali,kao,opremu,tempomat,farovi prate volan,stop and go,gašenje na semaforu u diplomski rad koji je dobio trojku.polu proizvod,pokušaj,ali neuspeli,sklepano od delova koje su imali.zeznuo sam se da nema dalje.platio sam 12000€+plin 500€( AK uzima sebi 150€ za garanciju),posle mesec dana sam ga nudio za 10000€ da ga se otarasim.i nisam uspeo.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 195/65/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.554 din do 8.395 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.980 din do 10.627 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 20.794 din do 30.832 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP - 4*

Odrasli:
82%
Deca:
60%
Pešaci:
62%
Sigurnosne asistencije:
57%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 99 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase