Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Nissan Micra (2002 - 2010)

Izvor: Sveten / Shutterstock.com

Nissan Micra treće generacije (2002 - 2010)

Na Evropskom tržištu krenula je u prodaju krajem 2002. godine. Koristi platformu razvijenu u saradnji sa Renoom, sa 7 cm većim međuosovinskim rastojanjem u odnosu na prethodnu generaciju, a pritom je viša i šira. Veoma je originalnog izgleda, pa predstavlja konkurenciju i nekim mnogo skupljim „lajfstajl“ modelima.

Prednosti Prednosti

originalan dizajn
udobnost
zadnja klupa na šinama

Mane Mane

prostor na zadnjoj klupi
prtljažnik
„konfiguracija“ vozačkog sedišta

Opis modela

Generalne informacije

Nissan se kod ove generacije uzdržao od tradicionalnog recepta povećanja dužine novog modela kako bi se dobilo na prostoru u kabini i prtljažniku, već je primenio MPV taktiku, odnosno otišao u visinu. Njen originalan i upadljiv izgled je prvo što upada u oči, a neobična je bez obzira s koje strane je posmatrate. Micra je redizajnirana 2004. godine, pri čemu spolja nije bilo drastičnih izmena. Novi redizajn je usledio 2007. godine. Što se tiče motorizacije, tu su benzinci od 1.0 litara sa 65 KS, 1.2 litara sa 65 ili 80 KS, 1.4 litara sa 88 KS. Sportska verzija sa motorom od 1.6 litara ima 110 KS. Tu je i dizel verzija sa Renoovim 1.5-litarskim motorom. Kada je u pitanju pouzdanost, vlasnici su generalno veoma zadovoljni. Problem može da predstavlja nabavka pojedinih karoserijskih ili nekih specifičnih delova koji ne spadaju u potrošne.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Citroen C3, Toyota Yaris, Honda Jazz…

Unutrašnjost

Vozačko okruženje je dizajnirano pomalo hladno, ali je zato vrlo praktično i ergonomično. Bez suvišnih detalja i šminke. Sve komande su jasno obeležene i lake za upotrebu. Iznutra Micra nije ni približno ekstravagantna kao spolja. Materijali u kabini ne deluju luksuzno, ali su dovoljno kvalitetni i izdržljivi. Vozač i suvozač imaju sasvim dovoljno mesta, čak i ako su viši rastom. Što se tiče zadnje klupe, treba ipak prihvatiti kompromis i uzeti u obzir ukupnu dužinu ovog automobila. Micra jednostavno nije konstruisana da bude veoma praktičan porodični automobil. Ipak, dvoje odraslih plus dvoje manje dece nije nikakav problem.

Praktičnost

Zadnja klupa može da se pomera uzdužno (do 20 cm), pa osnovna zapremina prtljažnika može da bude od 235 do 371 litar, u zavisnosti od toga da li je prioritet prtljažni prostor ili prostor za putnike pozadi. Kada se preklope zadnja sedišta dobija se 982 litra, tako da čak i ovako mali automobil može da transportuje kabastije predmete. U kabini ima dovoljno pregrada i ostava za razne predmete i sitnice, uzimajući u obzir dimenzije automobila.

U vožnji

U gradskim uslovima se oseća kao kod kuće. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama lako se provlači kroz gradsku gužvu i može da se parkira na mesta o kojima veći automobili mogu samo da sanjaju. Tome u velikoj meri doprinose i mali krug zaokreta od samo 9,2 metra, kao i povišena pozicija sedenja zahvaljujući kojoj vozač ima bolji pregled situacije u saobraćaju. Upravljač je dobro odmeren. Dovoljno je stabilna i upravljiva u krivinama čak i pri nešto višim brzinama, pošto je oslanjanje kvalitetno izvedeno. Preglednost je odlična, naročito zahvaljujući uskim A stubovima. Verzija 1.2 sa 65 KS lakša je od 1.000 kg, pa je i mala snaga više nego dovoljna za gradsku vožnju.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Održavanje Potrošnja Komfor Motor

pouzdanost, preglednost, oprema, jeftini delovi

Mane Mane

__________________________________________

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 155/70/R13:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 0 din do 6.587 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 3.596 din do 6.205 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 16.200 din do 23.550 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Pešaci:
2*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 41 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase